Președintele Igor Dodon și așa-numitul președinte al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselskii au avut astăzi o discuție telefonică în cadrul căreia a fost abordată problema circulației mașinilor cu numere transnistrene pe teritoriul Republicii Moldova, precum și a celor înmatriculate în R. Moldova în stânga Nistrului.

„Am stabilit ca instituțiile responsabile să identifice de urgență soluții pentru evitarea unei situații de criză. În mod categoric, cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului nu trebuie să fie afectați, iar in rezultatul dialogului dintre Chișinău și Tiraspol toate subiectele și situațiile dificile vor fi soluționate. În calitatea mea de președinte, voi face tot ce este nevoie pentru ca dreptul oamenilor de a călători liber să fie respectat”, a declarat Igor Dodon.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, dă asigurări că interdicția impusă automobilelor din regiunea transnistreană de a traversa frontiera este temporară, se face un test pentru a stabili „ câți șoferi care călătoresc peste hotarele țării încă nu beneficiază de oportunitatea plăcuțelor neutre și cu cine urmează să lucrăm”.

Pretinsele autorități de la Tiraspol au anunțat că vor răspunde cu aceeași monedă și vor interzice, începând cu 24 ianuarie, accesul vehiculelor înregistrate în dreapta Nistrului.

Tiraspolul va interzice într-o săptămână accesul în regiunea transnistreană a automobilelor înmatriculate în Republica Moldova

 

 

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!