/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Dodon a discutat la telefon cu Krasnoselsckii. Se caută soluții urgente pentru a nu bloca circulația transportului

missing
17 ianuarie 2020, ora 18:11

Președintele Igor Dodon și așa-numitul președinte al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselskii au avut astăzi o discuție telefonică în cadrul căreia a fost abordată problema circulației mașinilor cu numere transnistrene pe teritoriul Republicii Moldova, precum și a celor înmatriculate în R. Moldova în stânga Nistrului.

„Am stabilit ca instituțiile responsabile să identifice de urgență soluții pentru evitarea unei situații de criză. În mod categoric, cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului nu trebuie să fie afectați, iar in rezultatul dialogului dintre Chișinău și Tiraspol toate subiectele și situațiile dificile vor fi soluționate. În calitatea mea de președinte, voi face tot ce este nevoie pentru ca dreptul oamenilor de a călători liber să fie respectat”, a declarat Igor Dodon.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, dă asigurări că interdicția impusă automobilelor din regiunea transnistreană de a traversa frontiera este temporară, se face un test pentru a stabili „ câți șoferi care călătoresc peste hotarele țării încă nu beneficiază de oportunitatea plăcuțelor neutre și cu cine urmează să lucrăm”.

Pretinsele autorități de la Tiraspol au anunțat că vor răspunde cu aceeași monedă și vor interzice, începând cu 24 ianuarie, accesul vehiculelor înregistrate în dreapta Nistrului.

Tiraspolul va interzice într-o săptămână accesul în regiunea transnistreană a automobilelor înmatriculate în Republica Moldova

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram