/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Explicația Ministerului de Interne după ce a ajuns în fruntea topului celor mai corupte instituții în 2019

missing
17 ianuarie 2020, ora 16:27

„Suntem instituția cu cel mai mare număr de angajați, care zilnic au contact cu persoane care încalcă legea și este inevitabil ca acest număr să nu fie mai mare în comparație cu alte instituții”. Așa explică Ministerul de Interne numărul mare de cazuri de corupție, înregistrate pe parcursul anului 2019 printre polițiști, după prezentarea statisticilor de către Centrul Național Anticorupție.

Conducerea MAI dă asigurări că își dorește să identifice cazurile de corupție în care sunt vizați angajații și să le documenteze, de aceea SPIA are o colaborare bună cu CNA.

Sunt mai mulți factori care influențează angajații să accepte mita, iar noi ne propunem să luptăm cu acest flagel, inclusiv prin creșterea salariilor. În ultima perioadă avem tot mai multe cazuri în care denunțătorii sunt angajați ai Poliției, fapt care spune despre implicarea noastră în diminuarea corupției. Vom colabora și în continuare cu CNA și Procuratura Anticorupție, pentru a preveni aceste cazuri și în vederea depistării factorilor coruptibili”, a spus Alina Zbancă, consiliera ministrului de Interne.

Centrul Național Anticorupție a prezentat astăzi date statistice despre numărul de cazuri de corupție înregistrate în 2019 în fiecare instituție în parte. Topul este condus de Ministerul Afacerilor Interne – 56 de cazuri, urmat de Ministerul Sănătății și autoritățile publice locale – câte 26 de cazuri și Serviciul Vamal – 21 de cazuri.

Topul celor mai corupte instituții din R. Moldova în 2019. Care organizație se află în cap de listă

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram