/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Construcțiile ilegale - în vizorul autorităților. La Buiucani va fi demontat gardul unui șantier de construcție

17 ianuarie 2020, ora 12:47

Astăzi va fi demontat gardul de protecție al unui șantier de construcție de pe strada Alba Iulia din sectorul Buiucani al capitalei. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban. Edilul a precizat că terenul aparține autorităților municipale și că a fost luat abuziv. 

Ion Ceban a menționat că autoritățile au recurs la astfel de acțiuni din motiv că până astăzi antreprenorul nu s-a conformat solicitării administrației publice locale.

„În martie 2017, Primăria minicipiului Chişinău, a emis autorizaţie de construcţie pentru edificarea unui bloc de locuinţe cu zece nivele. Lucrările au fost sistate în martie 2019. Pe 4 decembrie 2019, Curtea Supremă de Justiţie a anulat actele permisive, emise de primărie. Prin urmare, Pretura sectorului Buiucani a emis prescripţia prin care a solicitat demontarea benevolă şi necondiţionată a gardului şi eliberarea terenului municipal”, a scris edilul.

Ion Ceban a scris pe rețelele sociale că construcția a început în anul 2012 și tot atunci a început litigiul între antreprenor și locatarii blocurilor din preajmă.

Foto: Facebook/ Iv Ceban

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram