Astăzi va fi demontat gardul de protecție al unui șantier de construcție de pe strada Alba Iulia din sectorul Buiucani al capitalei. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban. Edilul a precizat că terenul aparține autorităților municipale și că a fost luat abuziv. 

Ion Ceban a menționat că autoritățile au recurs la astfel de acțiuni din motiv că până astăzi antreprenorul nu s-a conformat solicitării administrației publice locale.

„În martie 2017, Primăria minicipiului Chişinău, a emis autorizaţie de construcţie pentru edificarea unui bloc de locuinţe cu zece nivele. Lucrările au fost sistate în martie 2019. Pe 4 decembrie 2019, Curtea Supremă de Justiţie a anulat actele permisive, emise de primărie. Prin urmare, Pretura sectorului Buiucani a emis prescripţia prin care a solicitat demontarea benevolă şi necondiţionată a gardului şi eliberarea terenului municipal”, a scris edilul.

Ion Ceban a scris pe rețelele sociale că construcția a început în anul 2012 și tot atunci a început litigiul între antreprenor și locatarii blocurilor din preajmă.

Foto: Facebook/ Iv Ceban

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!