/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ministru spaniol: „Vom avea novoie de milioane de migranți în următorii ani”. Ce a spus comisarul european pentru migraţie

17 ianuarie 2020, ora 08:32

Economia spaniolă va avea nevoie de “milioane şi milioane” de migranţi în următorii ani pentru a se menţine la nivelul actual şi statele vecine trebuie să fie pregătite să integreze masiv populaţiile exilate, a declarat ieri, la Paris, ministrul spaniol care răspunde de migraţie.

Spania are în prezent circa 47 de milioane de locuitori şi “vom avea nevoie de 8 sau 9 milioane de persoane numai pentru a ne păstra populaţia activă la acelaşi nivel”, a estimat Jose Luis Escriva, ministru al securităţii sociale, incluziunii şi migraţiei, în cadrul unui Forum al OCDE privind migraţia, scrie Agerpres.

Fostul înalt comisar pentru pensii Jean-Paul Delevoye a estimat la sfârşitul lunii noiembrie că “demografia europeană şi îmbătrânirea sa” va necesita “50 de milioane de persoane din populaţii străine” pentru a echilibra populaţia activă în Europa în 2050.

„Asta se va întâmpla, nu vom scăpa de asta.Trebuie să fim pregătiţi să integrăm în societăţile noastre un anumit număr de migranţi suplimentari şi populaţia noastră va fi mai mixtă. Va trebui să pregătim societăţile pentru acest lucru. Să le explicăm că acest lucru este bun pentru ele, pentru copiii lor şi generaţiile care vin”, a adăugat ministrul spaniol.

Comisarul european pentru migraţie Ylva Johansson a completat că „există o lipsă de încredere între populaţie şi responsabilii politici, la nivel european sau la nivel local” în privinţa migranților.

„Cetăţenii europeni vor să primească migranţi care au nevoie de protecţie internaţională şi vor să primească persoane care vor contribui la economia noastră, dar sunt îngrijoraţi că nu va putea fi gestionată migraţia. Trebuie să arătăm că controlăm imigraţia”, a spus Johansson.

Aceasta afirmă că, anul trecut, 2,5 milioane de migranţi au intrat în Uniunea Europeană, dintre care 150 de mii ar fi venit clandestin.

„Este o problemă, trebuie să gestionăm mai bine venirile neregulate. Dar cei care au dreptul de a rămâne sunt bineveniţi, trebuie să-i primim”, a spus Ylva Johansson.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram