/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Patru persoane au ajuns la spital după ce în cabinetul de chimie în care se aflau a căzut un raft cu substanțe acide. Reacția conducerii liceului

missing
17 ianuarie 2020, ora 16:28

O profesoară de chimie, una de limba română, o laborantă și o femeie de serviciu au ajuns la spital după ce în cabinetul de chimie în care se aflau a căzut un raft cu diferite substanțe acide. Incidentul s-a produs la data de 14 ianuarie, în jurul orei 12:30 la Liceul „Meșterul Manole” din satul Sălcuța, Căușeni. 

Redacția TV8 a fost sesizată de o elevă, care a rugat să-i păstrăm anonimatul. Aceasta a spus că în urma incidentului elevii nu au fost evacuați. Iar la scurt timp substanța chimică le-ar fi provocat iritații la nas și gât.

„După incident, alarma nu s-a auzit și nu au fost evacuați elevii. S-au făcut ore și până în ziua de azi. Au fost profesori care s-au intoxicat de la vapori inhalați, copii din liceu au simțit o mâncărime pe gât și pe nas. A doua zi, după incident directoarea liceului nici nu s-a prezentat la serviciu”, a  spus o elevă.

Contactată, directoarea instituției nu a fost de găsit, întrucât nu se afla la locul de muncă. În schimb, adjuncta liceului neagă cele spuse de elevă și a precizat că discipolii nu ar fi suferit, din motiv că totul s-a întâmplat într-un laborator, în afara orelor.

Profesoara este la serviciu. Nu a fost atât de grav incidentul. Este o informație eronată. Nici un copil  nu s-a intoxicat. Copii au fost imediat evacuați. La noi toți cunosc tehnica securității. Profesoara a lăsat cuvânt în școală și ce trebuie noi să facem?… Acolo a fost o mică neatenție a dumneaei. Nu s-a întâmplat în cabinet în timpul lecției, dar într-un laborator. Noi nu știm detalii. Elevii la fel nu cunosc”, a spus pentru TV8.md Olesea Căldare, Directoarea adjunct a Liceului „Meșterul Manole” din satul Sălcuța.

Poliția spune că profesoara de chimie a vrut să șteargă praful de pe raftul pe care se aflau mai multe recipiente chimice, iar la un moment dat polița a căzut. În rezultat, după ce s-au spart vasele, acidul concentrat din trei recipiente s-a amestecat și intrând în reacție au emanat în aer vapori de acid.

Medicii de la Spitalul din Căușeni au precizat pentru TV8.md că după asistență medicală s-au adresat patru persoane. Profesoara de chimie a fost internată la data de 14 ianuarie, iar astăzi a fost externată. În schimb, laboranta mai are nevoie de îngrijiri medicale.

Profesoara de chimie a fost astăzi externată. Aceasta s-a adresat cu comoție chimică a tegumentelor, ceea ce înseamnă că avea niște arsuri punctiforme pe o suprafață până la 6 % la braț și picior. A fost internată pentru supraveghere, având în vedere că corpul pacientei a fost afectat de o substanță agresivă. Laboranta care a fost internată a doua zi, a suferit intoxicație cu vapori. Pacienta a acuzat simptome a căilor respiratorii, amețeli, tuse. Ea a fost internată pentru tratament și supraveghere. La moment se află la noi și starea ei este satisfăcătoare. Probabil va fi externată mâine. Celelalte două persoane care au avut și ele de suferit, au primit tratament acasă”, a menționat purtătorul de cuvânt al Spitalului din Căușeni, Ion Ceban.

Cazul se investighează.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram