/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Sondaj: Cele mai grave probleme care îi macină pe cetățeni la început de an

missing
17 ianuarie 2020, ora 07:29

Cetățenii moldoveni continuă să aibă mare încrede în biserică și Președintele țării. La fel ca altădată, ei continuă să se plângă de sărăcie, lipsa locurilor de muncă și necesitatea de a căuta un trai mai bun… peste hotare. Este concluzia sociologilor și demografilor, care au efectuat cel de-al 30-lea sondaj și care, pentru a trage unele concluzii, analizează și compară, în mod tradițional, mai mulți indici sociali și politici.

Sărăcia, lipsa locurilor de muncă și migrația sunt cele mai grave probleme cu care se confrută cetățenii țării noastre. O arată primul sondaj de opinie din acest an, realizat de sociologi. O confirmă și oamenii pe care i-am intervievat noi.

Bătrânii noștri, părinții noștri. Aflându-ne în magazine, noi observăm că le este foarte greu să procure ceva. Se uită la produse, dar nu au posibilitate de a-și procura ceva.

Satele sunt pustii. Nici nu mai are cine lucra, casele sunt părăsite. 

Oamenii pleacă, caută unde este mai bine, unde este salariu stabil. Unde este o viață mai bună pentru copii. 

Îmi caut de lucru și nu reușesc. Imediat ce află ce vârstă am, nu mă primesc nicăieri. Sunt inginer mecanic și nu trebuiesc nimănui, dar vreau să lucrez.

Potrivit sondajujui realizat la începutul anului curent, moldovenii se arată nemulțumiți și de situația economică din țară din ultimii cinci ani. În jur de 62% dintre cei intervievați spun că situația se înrăutățește constant. Chiar și așa, cea mai mare parte a populației spune că cea mai mare încredere o are în biserică și în Președintele țării.

Studiul, finanțat din sursele interne ale Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, s-a desfășurat în prima parte a lunii ianuarie, în 83 de localități din țară și are o marjă de eroare de trei la sută.

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram