/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Slusari a anunțat numele posibilului candidat PPDA pentru alegerile parlamentare noi de pe circumscripția 38 Hâncești

18 ianuarie 2020, ora 10:10

Platforma DA pare să fi identificat deja un candidat pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie de pe circumscripția numărul 38 Hâncești. Acesta este Mihai Druță. Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari spune că acest candidat vine din diaspora și nu este membrul vreunui partid. Totuși, o decizie finală privind candidatura acestuia va fi luată luni.

„Este o persoană dedicată din diaspora din Italia, care a muncit și pentru Maia Sandu și pentru Andrei Năstase când au fost alegeri municipale. Nu este afiliat la niciun partid, de aceea ar trebuie să fie agreat nu doar de platformă dar și de PAS. L-am propus dar încă nu avem un răspuns de la PAS, care a venit cu alte variante, una din acestea fiind Olesea Stamate”, a declarat Alexandru Slusari la emisiunea Cotidianul LIVE.

Totuși, candidatura lui Mihai Druță nu a fost singura luată în calcul de PPDA.

„Prima idee a fost să promovăm candidatul care a pierdut alegerile atunci pe acea circumscripție, dar s-a manifestat bine. Și dacă e să urmărim această logică în mod normal trebuia să fie candidat domnul Grigore Cobzac care a luat locul doi la alegerile trecute. Noi l-am întrebat dar răspunsul a fost că dumnealui nu vrea să candideze, atunci în contextul în care noi am spus că la prezidențiale trebuie să fie un candidat nepartinic am spus hai să facem o repetiție, să propunem un candidat nepartinic”, a mai spus Alexandru Slusari.

Până în  prezent  doar  PUN a anunțat oficial candidatul pentru alegerile noi din circumscripția 38 Hâncești. Este vorba despre Vlad Țurcanu. Totodată, și Dorin Chirtoacă de la PL și-a manifestat intenția de a candida, însă o decizie urmează a fi luată în cadrul Blocului „Unirea”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram