/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Şi-a îndeplinit „Avia Invest” obligaţiunile investiţionale? Informaţiile preliminare prezentate de APP

missing
19 ianuarie 2020, ora 12:19

Premierul Ion Chicu a confirmat, într-un interviu pentru Europa Liberă, intenţia de a rezilia acordul de concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău şi a afirmat că Guvernul poate deja proba neîndeplinirea de către concesionar a angajamentelor investiţionale.

„Agenţia Proprietăţi Publice urma să facă evaluarea în ce mod „Avia Invest” şi-a îndeplinit obligaţiunile. Potrivit informaţiilor preliminare, compania nu a făcut investiţiile prevăzute în contract. Aceasta ne dă temei să cerem de la „Avia Invest” rezilierea contractului”, a declarat prim-ministrul.

Şeful Executivului a mai spus că contractul a fost încheiat în detrimentul intereselor Republicii Moldova.

„Chiar dacă să luăm şi să comparam taxa de nouă euro cu cea din regiune, vedem că este de două ori mai mare şi statul nu are nimic de la aceasta. În plus, dacă şi investiţiile nu se efectuează aşa cum a fost înţelegerea, este clar că e în detrimentul intereselor statului”, a precizat Ion Chicu.

Premierul Ion Chicu a cerut Agenției Proprietății Publice și altor instituții responsabile să inițieze un control la „Avia Invest” pentru a verifica modul în care firma își îndeplinește obligațiunile investiționale pe care și le-a asumat la semnarea contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău.

Atunci prim-ministrul a precizat că dacă se vor constata nereguli, ar putea fi inițiată o acțiune în judecată pentru rezilierea contractului cu „Avia Invest” pentru neîndeplinirea obligațiilor.

Amintim că cererea autorităților de chemare în judecată împotriva companiei  ,,Avia-Invest” pentru declararea  nulității contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău a ajuns pe masa magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.

După prima examinare, pe 14 ianuarie, judecătorul a emis o încheiere prin care a decis să acorde Agenției Proprietății Publice un termen de 20 zile pentru înlăturarea lacunelor depistate în acțiunea înaintată de autoritățile statului, pentru ca aceasta să nu fie declarată din start  inadmisibilă.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram