/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

O polițistă din Bălți, reținută de CNA. Ar fi cerut 200 de euro pentru a grăbi încetarea un dosar

missing
20 ianuarie 2020, ora 15:08

O polițistă din municipiul Bălți a fost reținută de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurori. Femeia este bănuită de corupere pasivă.

Suspecta este angajată a Serviciului Poliţiei Judecătoreşti a IGP din Bălţi. Potrivit denunțătorului, polițista i-ar fi cerut două sute de euro pentru a grăbi încetarea un dosar de căutare. Ancheta a fost pornită pe numele bărbatului în anul 2016. Denunțătorul era urmărit pentru datorii, informează CNA.

Bănuita a fost prinsă astăzi în flagrant, după ce a primit bani transmiși sub controlul ofițerilor. În prezent, ea se află în custodia CNA, fiind reținută pentru 72 de ore.

În acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsită vinovată, polițista riscă o pedeapsă cu închisoare de la cinci la zece ani cu amendă în mărime de la șase mii la opt mii de unități convenționale şi cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la șapte la zece ani.

Procuratura Anticorupţie exercită urmărirea penală. Operațiunea de documentare și reținere a fost sprijinită de Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram