/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Confort, apoi majorare! Ion Ceban spune în ce condiții s-ar putea ajusta tarifele la călătoriile cu microbuzul

missing
20 ianuarie 2020, ora 22:41

Ion Ceban spune că ar fi gata să discute despre o eventuală majorare a prețurilor la călătoriile cu microbuzul, dor în condițiile în care administratorii de rute vor mai lucra la capitolul confort, dar acest lucru nu se va întâmpla mâine și nici peste jumătate de an, spune edilul. Iar dacă aceștia vor anunța greve și proteste, primarul spune că  – „Ne vom descurca”. Șoferii, însă, spun că nu au surse pentru a îmbunătăți starea mașinilor.

ION CEBAN, PRIMARUL MUNICIPIULUI CHIȘINĂU: „Dacă putem cândva examina, într-o perspectivă oarecare, ajustarea tarifelor trebuie să fie condiții foarte clar – mașini care să corespundă tuturor rigorilor, orar care să fie respectat.  Iată în asemena condiții, dar asta nu va fi mâine, peste o lună și nici peste patru”.

Întrebat din ce surse să-și îmbunătățească șoferii starea mașinilor, edilul a menționat că aceștia au avut suficient timp să facă asta până acum.

ION CEBAN, PRIMARUL MUNICIPIULUI CHIȘINĂU: „Nu este profitabil? Poftim, plecați. Dar nici așa nu poate fi în continuare”.

Chiar și așa, unii șoferi spun că au pierderi foarte mari și nu vor putea să le creeze pasagerilor condiții mai confortabile. Alții, însă, au afirmat că nu au nevoie de majorarea tarfilor. 

Astăzi Ion Ceban a spus că nu va fi nicio majorare până nu vor fi create condiții mai bune. Să cumpărăm alte mașini? Noi din acestea n-am scos banii, dar să mai cumpărăm altele. Da ce-i trebuie? Aparat de aer condiționat?”

Dacă se vor ridica prețurile, sunteți gata să faceți condiții mai bune? Iarăși, sunt cheltuieli. Acest lucru nu se va întâmpla îndată”.

Ar trebui să lase tarifele la 3 lei. Motorina să o dea mai jos”.

Și pasagerii la rândul lor se arată indignați de condițiile groaznice din microbuze. Aceștia ne spun că sunt categoric împortiva majorării.

De ce ei vor șase lei? De unde lumea să plătească dacă nu are un salariu normal. Un patru lei, eu nu spun nimic, dar nu tocmai șase”.

Toate microbuzele sunt reutilate. Sunt destinate pentru a duce marfă, nu pentru a duce oameni”.

Nu vă simțiți comod în microbuze. Dvs v-ați simți comod? Așezați-vă lângă noi”.

Luând în considerare comportamentul și condițiile, e prea scump. Nu este rezonabil și din punct de vedere a salariului și a faptului că suntem studenți”.

În cazul în care șoferii vor anunța greve și nu vor ieși pe rute, Ceban le-a dat de înțeles chișinăuienilor să se încarce cu multă răbdare.

ION CEBAN, PRIMARUL MUNICIPIULUI CHIȘINĂU: „Va fi dificultate, recunosc. De aceea am cerut oamenilor să fie mai toleranți. Ne vom descurca”.

Majorarea a fost cerută de administratori de rute acum două săptămâni. Aceștia spun că suportă pierderi mari. Respectiv, afirmă că, în mod normal, o călătorie cu microbuzul prin capitală ar trebui să coste zece lei. Cer însă mai puțin – șase lei, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât e în prezent. Anterior, administratorii rutelor au anunțat că vor expedia un demers în acest sens primarului general și consiliului municipal. Deocamdată, Ceban spune că nu a primit nimic.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram