Președintele Igor Dodon a fost întrebat astăzi de jurnaliști dacă intenționează să răspundă la solicitarea deputatului Dumitru Alaiba, care i-a cerut anterior să prezinte acte de proveniență pentru borcanele cu carne oferite jurnaliștilor la o întâlnire neformală înainte de Revelion. 

Șeful statului spune că a făcut singur tușonka și i-a invitat pe jurnaliști să asiste o data la procesul de preparare a conservelor.

„La scăldat nu v-am luat, dar la făcut tușonkă o să vă invit. Mergeți?… Eu am preparat-o. Nu mă credeți? Eu m-am născut la sat”, a comentat Dodon.

Șeful statului a precizat că darurile pe care le-a dat jurnaliștilor înainte de Revelion nu au fost protocolare și a spus că anterior le-a dat și ambasadorilor borcane cu tușonkă și nimeni nu a avut obiecții.

„Toți care fac acum gălăgie, au fost la Condrița, la mine în beci. Anul trecut au fost ambasadorii cu soțiile și la toți le-am oferit câte o conservă și vin de casă”, a spus Igor Dodon.

În spațiul public au apărut critici dure la adresa jurnaliștilor care au participat la sfârșit de an la întâlnirea neformală cu Igor Dodon și au acceptat cadourile pregătite de Președinție. Jurnaliștii au fost îndemnați să-i întoarcă tușonka șefului statuluui.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!