Coronavirusul face noi victim în întreaga lume. Au fost raportate sute de cazuri în mai multe țări, iar medicii dau alarma. Forma nemaiîntâlnită de pneumonie poate fi combătută doar de imunitatea individului infectat. Nu există vreun medicament care ar nimici afecțiunea. Riscurile infectării în masa cresc, mai ales în ajunul Anului Nou chinezesc, când sute de oameni sunt așteptați în Republica Chineză.

Un nou focar de infecție cu coronavirus s-a răspândit în mai multe orașe chineze, inclusiv în capitala Beijing și în Shanghai. Declarația aparține autorităților chineze, iar un al patrulea caz a fost raportat dincolo de granițele Chinei.  Mulți locuitori din Beijing au apărut luni pe măști. În total în weekend-ul trecut, autoritățile chineze au identificat 139 de cazuri noi de infecție. Numărul total de cazuri a depășit 200 în mai multe țări din lume.

Virusul nu a fost cunoscut anteriror. Primul focar a apărut în decembrie anul trecut, în Wuhan, un oraș din centrul Chinei, și a început să se răspândească și în alte localități din țară. Două noi infecții au fost raportate la Beijing, iar una în Shenzhen. În plus, virusul a fost diagnosticat la doi pacienți din Thailanda, și încă doi în Japonia și Coreea de Sud.

„Desigur, eu cred în autorități, dar oricum mi-e frică, pentru că nu există un remediu împotriva virusului. Spre deosebire de bacterii, virusul nu poate fi nimicit. Trebuie să ne bazăm doar pe imunitatea personală, iar asta mă sperie”, a spus un locuitor din Pekin.

Natura noului virus, sursa de infecție, metodele de răspândire și severitatea acestuia sunt încă necunoscute. Comisia Națională de Sănătate din China a confirmat că virusul, care provoacă un tip de pneumonie poate trece de la om la om, transmite agenția oficială Xinhua. Deși, potrivit experților, este mai puțin mortal decât pneumonia atipică, a cărui focar a apărut în China în 2002-2003 și a luat viața a aproape 800 de persoane. Ministerul de Externe a declarat că țin situația sub control.

După izbucnirea noului virus de pneumonie la Wuhan, autoritățile chineze au informat imediat Organizația Mondială a Sănătății, țările, regiunile și organizațiile relevante, Hong Kong și Macau despre toate informațiile epidemiologice necesare. Suntem în contact cu toată lumea. Ministerul Sănătății chinez lucrează pentru a aduce aceste date la publicului larg. Lucrăm împreună pentru a menține epidemia sub control și pentru a proteja sănătatea tuturor oamenilor de pe Pământ.

Cu toate acestea, autoritățile din Republica Populară Chineză se tem de o potențială răspândire a virusului. În săptămânile următoare, chinezii vor sărbători Anul Nou conform calendarului lunar, iar milioane de oameni vor pleca în excursii – atât la rude în China, cât și vor veni în țară din străinătate.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!