/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Parlamentul Republicii Moldova a renunțat la sticle de plastic, începând cu anul acesta

missing
21 ianuarie 2020, ora 10:28

Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au renunțat la sticlele de plastic începând cu anul acesta. Într-un comunicat emis de Parlament se arată că decizia va aduce o economie de circa 100 mii lei anual din bani publici.

În continuare apa va fi distribuită gratuit prin dozatoare de apă pe holuri, la comisii, fracțiuni și pentru ședințele plenare ale Parlamentului. Totodată, paharele de plastic vor fi înlocuite cu pahare carton.

Potrivit Secretarului General al Parlamentului Republicii Moldova Adrian Albu, aceste măsuri mai aduc și economii din bani publici, inclusiv pentru că se va lua apă dozat, fără a arunca sticle pe jumătate pline.

Anul trecut eurodeputaţii au aprobat cu 560 de voturi pentru, 35 împotrivă şi 28 de abţineri, interzicerea din 2021 a produselor din plastic de unică folosinţă precum farfurii, tacâmuri sau paie. Practic, din 2021, în urma unui acord convenit deja cu Consiliul UE, vor fi interzise în UE produse precum tacâmurile din plastic de unică folosinţă (furculiţe, cuţite, linguri, beţişoare), farfuriile din plastic de unică folosinţă, paiele din plastic, beţişoarele de urechi din plastic şi beţişoarele din plastic pentru baloane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram