Serviciul Fiscal de Stat  a trimis Procuraturii Anticorupție informațiile solicitate de procurori pe 2 decembrie 2019 despre veniturile și impozitele achitate de persoanele și companiile vizate în dosarul finanțării Partidului Socialiștilor din Bahamas.

La solicitarea parvenită de la Procuratura Anticorupție a fost oferit răspuns în termen, în limita informației disponibile, dar și a competențelor legale”, au răspuns reprezentanții Serviciului Fiscal la solicitarea TV8.md.

Reprezentanții Procuraturii au confirmat că au primit astăzi răspunsul de la Serviciul Fiscal, dar nu au oferit alte detalii despre cât de complexă este informația.

Amintim că procurorii au cerut de la FISC fotocopiile tuturor actelor deținute în privința a cinci companii și 27 de persoane fizice, care au avut direct sau indirect rapoarte financiare cu PSRM (proveniența banilor, impozite pe venit, declarații de venit). Printre persoanele vizate sunt deputații socialiști Petru Burduja, Corneliu Furculiță,  Vasilea Bolea, Vladimir Odnostalco, membrul CEC Maxim Lebedinschi, fost consilier al lui Igor Dodon, șefa serviciului de presă al Președinției, Carmena Lupei și prima doamnă Galina Dodon.

/DOC/ Dosarul finanțării PSRM din Bahamas: 27 de persoane și patru companii, verificate de procurori

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!