/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Victorie pentru activiștii din Bălți! Instanța i-a obligat pe doi agenți economici să întoarcă municipalității loturi de teren din parcul „Andrieș”

missing
21 ianuarie 2020, ora 15:22

O mică victorie pentru activiștii din nordul țării, Curtea de Apel Bălți a emis o hotărâre în privința a două localuri din parcul „Andrieș”. Agenții economici au fost obligați să întoarcă municipalității lotul de teren care le-a fost vândut ilegal.  

Activiștii au menționat că parcul „Andrieș” este înscris în registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat și orice construcție este interzisă. Totuși, potrivit lor, anul trecut, acolo a fost deschis un restaurant, pe care-l așteaptă aceeași soartă.

„Am ieșit într-un live pe Facebook pentru a anunța despre victoria obținută în instanță, cu privire la vânzările ilegale de teren în parc. Este trist să constatăm că anume activiștilor le pasă de soarta acestui monument istoric și nu consilierilor și deputaților”, a comunicat președinta Asociației „LEX XX”, Diana Grosu.

Agenții economici pot contesta decizia magistraților în instanța superioară în decurs de 30 de zile. Vedeți aici videoul publicat de activiști.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram