/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Ședința de judecată în cazul magistratului Oleg Sternioală a fost amânată

missing
21 ianuarie 2020, ora 21:55

Fostul judecător, Oleg Sternioală, a compărut astăzi în fața magistraților, însă ședința, la care urma să se decidă dacă i se aplică mandat de arest pentru 30 de zile, a fost amânată. Asta pentru că judecătorul, care urma să se pronunțe, s-a abținut pentru că, anterior, a fost judecat de Sternioală.

Instanța de judecată este nevoită să-și depună declarația de abținere pe marginea acestui dosar, pe motiv că anterior, domnul Sternioală a participat pe o cauză în privința mea. 

Decizia a fost anunțată la puțin timp după începerea ședinței. Respectiv, aceasta a fost amânată pentru mâine. Între timp, fostul judecător, Oleg Sternioală, a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, dar avocatul afirmă că el se declară nevinovat. Procurorul în schimb cere ca fostul magistrat să fie cercetat în arest preventiv pentru că ar putea să influențeze ancheta.

ROMAN STATNÎI, PROCUROR PA

În cadrul urmării penale, au fost constatate circumstanțe potrivit cărora acesta întreprinde acțiuni în vederea influențării membrilor grupului de urmărire penală, precum și acțiuni care sunt de natură să genereze o bănuială rezonabilă că acesta va crea probe de dezvinovățire, prin a falsifica documente, precum și va înlocui obiectele care prezintă obiectul acestei examinări.

Oleg Sternioală este acuzat de spălare de bani și îmbogățire ilicită. Investigațiile jurnalistice, referitoare la averea magistratului, au servit drept temei pentru începerea urmării penale. Fostul judecător, împreună cu membrii familiei sale, ar fi acumulat venituri de circa 7 milioane de lei, în schimb au cumpărat bunuri de lux de circa 13,8 milioane lei. La mijlocul lunii decembrie, cererea lui de demisie de la Curtea Supremă de Justiție a fost acceptată.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram