/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Cine este noul procuror general al Rusiei

missing
22 ianuarie 2020, ora 12:23

Fostul vicepreședinte al Comitetului de Investigare al Federației Ruse, Igor Krasnov, a fost numit astăzi, de către Consiliul Federației, în funcția de procuror general al Rusiei. Senatorii au votat în unanimitate candidatura lui, după ce pe 20 ianuarie, președintele Vladimir Putin a propus demiterea lui Iurie Chaika. 

Potrivit agenției TASS, senatorii și-au exprimat recunoștința față de Iurie Chaika pentru cooperarea constructivă și fructuoasă cu Consiliul Federației, precum și pentru contribuția sa enormă la consolidarea statului de drept în Federația Rusă. În timpul votului, un senator a votat împotriva demiterii, iar altul s-a abținut.

Din spusele purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, ieri Iurie Chaika a primit o ofertă pentru a deveni trimisul președintelui în Caucazul de Nord.

Fiul procurorului general al Rusiei, Igor Chaika, este prieten cu familia Dodon și are mai multe afaceri în Rusia cu fratele lui Igor Dodon.

Igor Chaika a preluat posturile de televiziune „Accent TV” și „Primul în Moldova” afiliate Partidului Socialiștilor. Acesta a achiziționat 51% din capitalul companiei „Media Invest Service”, care administrează cele două posturi TV și gestionează mail.ru și ok.ru în R. Moldova.

Noul procuror general al Rusiei, Igor Krasnov, s-a născut pe 24 decembrie 1975 în orașul Arkhangelsk. A absolvit Universitatea de Stat din Moscova M.V. Lomonosov.

Din 1997 a lucrat în cadrul organelor de urmărire penală, în perioada 2006-2007 a fost investigator al biroului central al Parchetului General din Rusia.

În 2007 a fost transferat la Comitetul de investigații din cadrul Parchetului Federației Ruse creat în același an.

Din aprilie 2016 el supraveghează activitatea Direcției principale de investigare a cazurilor deosebit de importante și a Departamentului principal de investigare al Comitetului de investigare.

Ultima funcție deținută a fost cea de vicepreședinte al Comitetului de Investigare al Federației Ruse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram