Peste patru sute de antreprenori din Republica Moldova își vor prezenta produsele și serviciile pe care le prestează în cadrul expoziției anuale „Fabricat în Moldova”, care va fi inaugurată într-o săptămână, la Chișinău. Anul acesta, expoziția poartă genericul „Acasă! Autentic! Autohton!” și se va desfășura în trei pavilioane ale Centrului Expozițional „Moldexpo”, în perioada 29 ianuarie – 2 februarie. 

Potrivit reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie, participanții din acest an desfășoară activități în diferite ramuri ale economiei naționale: industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria ușoară, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari şi alte domenii:

  • Pavilionul Central – întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, standuri colective ale consiliilor raionale;
  • Pavilionul Nr.2 – întreprinderi industriale, producători de mobilă;
  • Pavilionul Nr.3 – companii prestatoare de servicii, instituții de învățământ, organizații non-guvernamentale, dar și meșteșugari;
  • Zona expozițională deschisă – corturi pentru comerț cu produse apicole, agricole, catering, etc.

„Ediția curentă a expoziției ”Fabricat în Moldova” va include un stand colectiv reprezentat de antreprenori din România și Republica Bașkortostan, Federația Rusă. Reprezentanții companiilor române și ruse își vor expune produsele și serviciile în pavilionul 3, împreună cu alte companii din Republica Moldova”, spun reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie.

În acest an, pentru prima oară în cadrul expoziției „Fabricat în Moldova” va fi o zonă specială cu produse eco.

În cadrul expoziției se va desfășura un vast program de afaceri care va include forumuri, seminare și prezentări de instituții. În cadrul programului de afaceri s-au înscris 8 instituții (Serviciul Fiscal de Stat, ODIMM, CNAS, ANSA, Serviciul Vamal, ANOFM etc) care vor organiza pe parcursul zilelor de expoziție seminare, mese rotunde, ședințe etc.

Expoziția va fi inaugurată pe 29 ianuarie, la ora 11.00, în Pavilionul n. 2 al Moldexpo, și va putea fi vizitată în intervalul orelor 10.00-17.00.

Fabricat în Moldova” este evenimentul de augur cu care debutează programul fiecărui an expozițional în Republica Moldova. Scopul principal al expoziției este de a susține producătorii autohtoni, promova produsele competitive pe piața internă și externă, atrage investiții, intensifica dialogul public-privat. Expoziția este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, și se află la cea de-a XIX-a ediție.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!