/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Guvernul a avizat proiectul de modificare a Constituției, care i-ar permite șefului statului să numească direct judecătorii în funcții

missing
22 ianuarie 2020, ora 21:27

Membrii Cabinetului de Miniștri au avizat pozitiv în cadrul ședinței de astăzi proiectul de modificare a Constituției, în mai multe aspecte ce țin de activitatea judecătorilor, inclusiv includerea prevederilor care să permită președintelui țării să numească direct judecătorii în funcții. 

O altă prevedere a proiectului ține de excluderea termenului inițial de 5 ani de numire a judecătorilor, prevăzut în prezent în Constituție.  De asemenea, urmează a fi exclusă cerința deținerii „vechimii în funcția de judecător de cel puțin 10 ani” de către președintele, vicepreședinții și judecătorii Curții Supreme de Justiție (detalii despre proiect, AICI)

Proiectul dat necesită a fi avizat și de Curtea Constituțională, și de Parlamentul Republicii Moldova. Anterior, acesta a fost avizat pozitiv și de membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram