/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Pește inclus în Cartea Roșie, vândut nestingherit la Piața Centrală. Specia rară, retrasă din comerț în urma unor controale

22 ianuarie 2020, ora 10:52

O specie rară de pește, inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova, se vinde nestingherit la Piața Centrală. Este vorba despre „babușca pontică” sau „vârezub”.

Descoperirea a fost făcută de un ecolog, iar specialiștii ANSA și Inspectoratului pentru Protecția Mediului au verificat ulterior tarabele comercianților, de la care au ridicat ieri, doar doi pești din această specie.

„S-au depistat două exemplare de pește „vârezub” la un singur agent economic. Peștele a fost retras din comerț, fiind întocmit proces verbal cu privire la contravenție”, se arată într-un comunicat de presă al ANSA.

Agentul economic urmează a fi sancționat cu amendă în mărime de la 1500 de lei până la 3 mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram