Un bărbat de 40 de ani, cu dublă cetățenie a României și Ucrainei, a încercat să introducă ilegal în România ilegal peste două mii de țigarete cu timbru de acciz a Republicii Moldova. Planul bărbatului a fost dejucat de patrupeda Poliției de Frontieră. Incidentul a fost înregistrat în punctul de trecere Lipcani – Rădăuți – Prut.

„Bărbatul s-a se afla la volanul unui automobil de marca „BMW” înregistrat în Bulgaria. Acesta s-a prezentat la linia de control, pe sensul de ieșire din țară. În timpul așteptării documentelor prezentate, către mijlocul de transport s-a apropiat echipa canină. Din start, câinele de serviciu a dat de știre despre prezența țigărilor în autoturism, fapt confirmat ulterior”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Asupra mașinii au fost efectuate verificări suplimentare. În pereții laterali ai portbagajului, în compartimentul motorului și sub scaunul șoferului au fost depistate 110 pachete de țigări, marca „Rothmans”. Suspectul s-a abținut de la declarații.

Cazul a fost transmis conform competenței reprezentanților Serviciului Vamal, în vederea elucidării circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Foto: Poliția de Frontieră

Foto: Poliția de Frontieră

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!