Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va depune o plângere penală la Procuratură prin care va cere să fie verificat cum a fost instrumentat dosarul privind finanțarea formațiunii politice, pornit în 2016 și redeschis anul trecut. Anunțul a fost făcut secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrâncea, într-o conferință de presă.

„În special acțiunile din 2019 când acest dosar a fost redeschis. Avem motive să credem că redeschiderea lui este o metodă de șantaj în adresa PSRM. Cerem investigații detaliate pentru a afla cine sunt politicienii care au cerut fabricarea în 2016 a dosarului și cine a cerut în 2019 redeschiderea acestuia”, a spus Vlad Batrâncea.

„Vrem o soluție care să ducă la pedepsirea celor care au crezut că prin șantaj vor sta o viață la putere”, a adăugat Batrâncea.

Totodată, cei de la PSRM cer responsabililor de la Procuratură să fie informați dacă dosarul privind finanțarea partidului ar avea vreo legătură cu interceptările și filările unor deputați socialiști.

„Avem bănuiala că un alt scop al acestui dosar a fost crearea unui cadru legal prin care să fim urmăriți pas cu pas”, a precizat Vlad Batrâncea.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!