Un bărbat în vârsta de 62 de ani, locuitor a satului Costuleni, raionul Ungheni a scăpat cu viață, după ce a fost salvat de la înec de Polițiștii de Frontieră. Acesta a căzut în râul Prut în timp ce era la pescuit.

Totul s-a produs la 19 ianuarie, în jurul orei 18:00. Oamenii legii au fost alarmați de către amicul bărbatului. Ajunși la fața locului, au depistat că bărbatul era epuizat din cauza efortului depus pentru a se salva. Acesta a fost scos la mal și i-a fost acordat primul ajutor, fiind apelat în acelaşi timp serviciul de urgenţă 112.

La scurt timp, persoana a fost preluat de ambulanță și transportat la spitalul raional Ungheni. La moment, acesta este în afara oricărui pericol.

În acest context, Poliția de Frontieră avertizează persoanele care intenționează să plece la pescuit:

– să țină cont de regulile de siguranță, mai cu seamă pe perioada rece a anului, deoarece malul râului este unul lunecos și sub influența condițiilor climaterice. Există riscul de prăbușire a gheții;

– dacă pe apele râului persistă gheață, grosimea acesteiaar trebui să depăşească 8 -10 cm, iar în cazul unei situaţii de risc sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă la Serviciul 112;

– să NU plece singuri la pescuit.

Oamenii legii mai atenționează că pescuitul în zona de frontieră este permis doar pe timp de zi și numai după informarea prealabilă a angajatului Sectorului Poliției de Frontieră din apropiere.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!