/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Alexandru Stoianoglo cere ANI să verifice averea adjunctului său, Ruslan Popov

missing
23 ianuarie 2020, ora 10:03

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo cere Autorității Naționale de Integritate să verifice averea adjunctului său, procurorul Ruslan Popov, vizat într-o investigație jurnalistică potrivit căreia ar fi proprietarul unei afaceri impresionante în agricultură. Stoianoglo a expediat deja materialele către ANI pentru examinare, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Potrivit aceluiași comunicat de presă, Ruslan Popov susține că proprietățile menționate în articolul anticorupție.md, cu excepția casei de locuit a familiei și automobilelor Hyundai Santa Fe ale lui și soției, nu-i aparțin lui, ci părinților, împreună cu familia fratelui, anumite contribuții având și socrii dumnealui, toate mijloacele financiare investite având proveniență legală, ce pot fi confirmate.

De asemenea, părinții săi ar fi proprietarii a 20 de hectare de livadă, nu 100, conform responsabililor de la PG. Mama lui Ruslan Popov ar munci de peste 15 ani în Italia, având venituri legale, acolo unde sunt stabiliți, de peste 10 ani cu traiul și fratele său, împreună cu familia, care au investit în afacerea respectivă mai multe proprietăți, inclusiv provenite din realizarea unor imobile.

>Popov ar fi spus, de asemenea, că o parte dintre proprietățile familie, ar fi agoniste inclusiv de părințiii soției sale, care au locuit întreaga viață în Ucraina (Ismail), au avut o afacere în domeniul cultivării și comercializării legumelor, iar de mai bine de 5 ani au trecut cu traiul în Republica Moldova, la fiică, construindu-și o casă separată.

„Concomitent, Ruslan Popov consideră că informațiile denigratoare ce atentează la onoarea dânsului și a familiei sunt regizate intenționat de către anumite persoane și grupuri de interese politice, economice și criminale, ca rezultat al activității lui profesionale în cadrul Procuraturii din ultima perioadă, care afectează confortul dânșilor și ar putea determina atragerea lor la răspundere, conform legii. Procuratura Generală este interesată ca toate aspectele vizate în respectivul material jurnalistic să fie examinate și clarificate de Autoritatea Națională de Integritate, obiectiv și în termeni proximi”, se arată în comunicatul de presă al Porcuraturii Generale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram