/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

IRI: Aproape 70% dintre moldoveni cred că țara se îndreaptă în direcția nepotrivită. Cele mai grave probleme cu care se confruntă oamenii

23 ianuarie 2020, ora 15:59

Republica Moldova se îndreaptă într-o direcție proastă. Aproape 70% dintre respondenții unui sondaj realizat de Institutul Republican Internațional (IRI), realizat în perioada noiembrie – decembrie 2019, consideră că lucrurile în țara noastră nu merg în direcția potrivită. Nici despre evoluția situației economice moldovenii nu au o părere mai bună. Puțin peste jumătate dintre respondenți cred că situația economică a rămas la același nivel, în  timp ce 9% sunt de părere că aceasta s-a înrăutățit.

Așadar, potrivit sondajului IRI, 67% dintre respondenți sunt de părere că lucrurile în Republica Moldova nu merg într-o direcție bună și doar 23% consideră că țara noastră se îndreaptă în direcția corectă. 10% dintre oamenii intervievați nu au știut să răspundă la această întrebare.

De cealaltă parte, numai 7% dintre intervievați cred într-un viitor mai bun al țării noastre, în timp ce 21% nu mai speră că moldovenii pot avea un viitor mai bun. 11% dintre oameni s-au declarat indiferenți față de viitorul țării, iar 16% spun că sunt total dezamăgiți și nu cred că lucrurile s-ar mai putea îmbunătăți.

Nici situația economică din Republica Moldova nu îi bucură pe oameni. Conform sondajului realizat de IRI, doar 1% dintre respondenți consideră că situația economică s-a îmbunătățit. 9% cred viceversa și spun că situația economică din țară s-a înrăutățit, iar 52% consideră că aceasta a rămas la același nivel.

Totodată, 40% dintre respondenți spun că cea mai mare problemă cu care se confruntă este șomajul. Pentru 36% dintre oameni cea mai gravă problemă o reprezintă prețurile mari, 33% spun că cea mai importantă problemă a lor este cea a veniturilor mici, în timp ce 32% luptă cu corupția, 22% văd o problemă în fenomenul migrației, iar 20% se confruntă cu problema sărăciei.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 noiembrie-9 decembrie 2019, pe un eșantion de 1 204 persoane și are o marjă de eroare de 2,8 la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram