/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Procurorul Eugen Rurac, care a investigat mai multe dosare de rezonanță, a demisionat

missing
23 ianuarie 2020, ora 13:14

Procurorul anticorupție Eugen Rurac, care a instrumentat în ultimii ani mai multe dosare de rezonanță, și-a dat demisia. Informația a fost confirmată de procurorul general, Alexandru Stoianoglo.

Potrivit lui Stoianoglo, Rurac a scris cerere de demisie încă de săptămâna trecută, iar aceasta i-a fost acceptată. Procurorul general susține că Eugen Rurac a plecat din funcție din proprie inițiativă.

Eugen Rurac a devenit cunoscut opiniei publice după ce a gestionat dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi, condamnat de prima instanță în dosarul fraudei bancare. Tot Rurac a instrumentat dosarul fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, dar și dosarul Metalferos.

De asemenea, procurorul Eugen Rurac a fost cel care a renunțat învinuirea aduse fostei magistrate de la Curtea de Apel, Domnica Monole, judecată pentru pronunțarea cu bună știință a unei hotărâri ilegale.

Eugen Rurac a fost procuror la Procuratura Anticorupție din anul 2016, însă și-a început activitatea la Procuratura raionului Drochia.

Potrivit declarației de avere pentru anul 2018, Eugen Rurac deține împreună cu soția un apartament cu o suprafață de 60 de metri pătrați, dar și 1/6 dintr-un apartament de 21.5 metri pătrați. De asemenea, a declarat o mașină Skoda fabircată în 2016 estimată la o valoare de 250 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram