/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Razii de amploare la Orhei. Zeci de șoferi s-au ales cu procese verbale

missing
23 ianuarie 2020, ora 20:35

Desfășurare de forțe în raionul Orhei, acolo unde Inspectoratul Național de Patrulare a organizat razii matinale. Ofițerii au tras pe dreapta zeci de șoferi care circulau pe ambele sensuri. După ce au fost verificați în baza de date, mulți dintre ei s-au ales cu procese verbale, pentru contravenții acumulate de-a lungul timpul, dar neachitate. Cineva avea chiar 30 de încălcări nestinse, afirmă poliția. În capcana inspectorilor, a ajuns și un șofer care s-ar fi aflat în stare de ebrietate și fără permis de conducere. Etilotestul a arătat că nivelul alcoolului în aerul expirat era de două ori mai mult decât permite legea.

„Ați consumat alcool? -Nu! -Aparatul Drager a aratat 0,33! -Minciuni! -Ați consumat ori nu?- Lăsați-mă în pace!”

Pentru că etilotestul a arătat că șoferul era beat, cu o concentrație de alcool în aerul expirat de 0, 33 de miligrame per litru, bărbatul a fost lăsat fără mașină. Automobilul a fost dus la o parcare specială. Deja instanța de judecată va decide ce pedeapsă i se cuvine șoferului. Iar acest taximetrist a rămas fără plăcuțele de înmatriculare, pentru că nu a trecut revizia tehnică.

„La taxi se trece revizia tehnică de două ori pe an, dar la mine e trecută. – Cum s-a întâmplat că nu ați trecut-o?- Mi-a scăpat din vedere!”

Odată stopate pe dreapta, mașinile erau verificate în baza de date a poliției. În multe cazuri, acestea au fost surprinse încălcând regulamentul circulației rutiere. Șoferii le-au spus polițiștilor că nu doar ei conduc aceste automobile și au dat vina pe alții.

„Mașina e de serviciu! -Domnule Vitalie, noi o să vă întocmim o citație, o să vă apropiați la inspectorat și o să vă clarificați cine a fost la volan și cine nu!”

„Cu mașina mea circulă mai multe persoane și nu știu, nu cunosc.”

Iar șoferii disciplinați au primit undă verde să-și continuie drumul.

„Nu aveți nicio încălcare dumnevoastră și este foarte bine, vă dorim o zi bună.”

„Pentru ce v-a oprit poliția?- Să verifice corectitudinea!- Ce au depistat?-Nimic, totul este în ordine!”

Potrivit poliției, scopul acestor controale este de a responsabiliza șoferii și de a reduce numărul accidentelor rutiere.

Astăzi, am ales să desfășurăm pe traseul R6, la intrare în Orhei, din motiv că în anul 2019, au fost comise 111 accidente rutiere soldate cu 12 persoane decedate. Astfel în cadrul măsurilor avem deja întocmite peste 100 de procese verbale, ce ține de regimul de viteză”, Igor Postu, șef secție, Centrul Unic de Infrmare și Monitorizare, INP.

După Chișinău, Orhei este al doilea municipiu pe teritoriul căruia se produc cele mai multe accidente. Pentru a diminua statisticile poliției, conducătorii auto sunt îndemnați să nu urce beți sau obosiți la volan, să păstreze distanța între automobile și să nu iasă la depășire, fără să se asigure bine.

Reporter: Cătălin Goria

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram