/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Sondaj IRI: Trei partide ar accede în Legislativ, dacă ar avea loc alegeri parlamentare. Distanța dintre PAS și PSRM se reduce

missing
23 ianuarie 2020, ora 12:47

Distanța dintre Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Socialiștilor se micșorează. Cele două formațiuni ar lua peste 20% fiecare, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, arată un nou sondaj realizat de Institutul Republican Internațional.

Pentru Partidul Socialiștilor și-ar da votul 29%, iar pentru Partidul Acțiune și Solidaritate – 21%. În Parlament ar accede și Partidul Democrat, care ar fi votat de 10% dintre cetățeni.

Sub pragul electoral ar rămâne Partidul Șor, pentru care au optat 4% dintre respondenții sondajului, iar Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Nostru și Partidul Comuniștilor ar fi votate de câte 3% dintre alegători.

Totodată, 15% dintre respondenți nu sunt deciși pe cine să voteze la parlamentare sau nu au vrut să răspundă, iar 7% au spus că nu ar merge la vot.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 noiembrie-9 decembrie 2019, pe un eșantion de 1 204 persoane și are o marjă de eroare de 2,8 la sută.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram