/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Vasile Năstase: „Realizatorii sondajului IRI sunt moldoveni. Datele prezentate în 2016 de PDM erau corecte”

missing
23 ianuarie 2020, ora 23:21

Deputatul PPDA Vasile Năstase este de părere că sondajul IRI făcut public astăzi nu este unul credibil. Ba mai mult, acesta afirmă că datele s-ar fi făcut la comandă. Subiectul a fost discutat în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Eu dintotdeauna am avut o atitudine foarte sceptică la sondajele care au fost făcute în R. Moldova începând cu anul 2016. Și dacă noi pronunțăm titulaturi de genul IRI, care au comandat aceste sonaje și nouă ne pare că ei le-au făcut… nu este adevărat. Realizatorii acestor sondaje nu sunt nimeni altcineva, decât moldovenii noștri. Ei umblă acolo și fac ceea ce fac. Eu știu foarte clar, în 2016 atunci tot IRI a făcut un sondaj dădea 12% pe Andrei Năstase, 12% Maia Sandu. În realitate sondajele care erau făcute de PDM și alții, arăta că Andrei are 20%, Maia 7,5% și Lupu avea 3%. Acestea sunt sondaje pe care noi le cunoaștem interne. Sondajul care a fost făcut atunci de PD era unul corect”, a precizat Vasile Năstase.

De aceeași părere este și deputatul solialist Bogdan Țîrdea. El spune că termenul sondajul ar fi fost depășit, iar datele nu sunt nevalabile.

„Acest sondaj e din noiembrie, deci este deja depășit. Au trecut două luni minim. Datele sondajului sunt nevalabile. Pentru mine este important ce dau toate sondajele în comarație și reflectă ele realitatea sau ele sunt niște proiecții imaginare ale unor sociologi sau a unr politicieni, care le comandă un sondaj sau altul.  

Sondajul „International Republican Institute” a fost făcut public astăzi. Datele arată că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a reușit să-l egaleze pe președintele Igor Dodon la capitalul încrederea alegătorilor în politicieni. Mai mult, aceasta chiar îl depășește pe șeful statului când este vorba de locuitorii municipiului Chișinău.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 noiembrie-9 decembrie 2019, pe un eșantion de 1 204 persoane și are o marjă de eroare de 2,8 la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram