/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Scara unui bloc din sectorul Botanica, vopsită în culorile tricolorului

missing
23 ianuarie 2020, ora 07:00

Omul sfințește locul. Zicala a prins viață într-un bloc din capitală, unde un locatar a transformat scara într-un colț de poveste. După multe ore de muncă, aici au apărut sculpturi asemeni celor grecești, teracotă și scări pictate în culorile drapelului. Iar un panou electronic, instalat la intrare în bloc, îi anunță pe oameni câte grade sunt afară, ce oră e și, bineînțeles, că trebuie să respecte curățenia.

Așa arată acum intrarea în scara unui bloc de pe strada Nicolae Zelinski din Chișinău. Mai mult, locatarii dau cu ochii și într-un panou electronic de pe care află ora, data, temperatura, dar și care îi avertizează să păstreze curățenia. Deși autorul transformărilor nu era acasă, când filmam reportajul, am aflat câte ceva despre el de la vecini.

„Avem un bărbat super care ne ajută să facem să fie tot frumos”, spune o locatară.

Un alt locatar spune că a fost unul din cei care a dat o mână de ajutor la amenajarea scării: „E super și foarte frumos, nu? E tot pentru locatarii casei, nu pentru străini”.

Și scările din bloc au prins viață, după ce au fost vopsite în culorile tricolorului.

„Am văzut că lucra, dar cine-i el nu vă pot spune. Văd că lucrează foarte frumos.Vorbeam cu doamna și spuneam că la noi la scară nu-i așa de frumos”, este de părere o altă femeie, pe care am întâlnit-o prin preajmă.

Locatarii blocurilor vecine au avut păreri diferite. Unii cred că autorul lucrărilor a cam exagerat puțin: „Bravo, doar că e un pic ieșit din comun. Multe și de toate, dar e frumos și memorabil”; „Pentru astfel de statui și clădirea trebuie să corespundă. E în plus”.

Nu se știe cât a cheltuit bărbatul pentru aceste lucrări. În toamna anului trecut, și o clădire din municipiul Bălți a devenit vedetă, după ce locatarii ultimelor două etaje au vopsit pereții balcoanelor în culorile curcubeului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram