/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Zeci de hectare de vegetație uscată, mistuite de flăcări. Localitățile afectate

missing
23 ianuarie 2020, ora 13:25

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit la lichidarea a 62 de focare de vegetație uscată. Focul a distrus circa 236 ha de vegetație. Cele mai multe focare au fost înregistrate pe terenuri din centrul și sudul țării. 

Pompierii au fost solicitați pentru a stinge vegetația uscată în raioanele Strășeni, Ungheni, Călărași, Telenești, Ialoveni, Anenii Noi, Orhei, Cahul, dar și Cantemir. În raionul Telenești salvatorii au intervenit în satul Budău, unde focul a afectat 20 ha de vegetație.

Aseară, în preajma Chișinăului flăcările au nimicit 40 ha în raionul Strășeni, 10 ha de iarbă uscată în orașul Codru, dar și 0,8 ha în localitatea Sângera.

Conform datelor IGSU, în total, pe parcursul zilei de ieri, la stingerea incendiilor au fost antrenate peste 65 de echipaje de intervenție. În urma incendiilor nu au fost raportate victime.

În acest context, salvatorii avertizează oamenii despre riscul producerii incendiilor de vegetație uscată pe arii extinse. Este indicat ca oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea focului deschis. În condiții de umiditate redusă și vânt puternic focarele se răspândesc cu repeziciune și pot provoca incendii de proporții și pagube materiale.

Cetățenii sunt îndemnați să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscată în preajma spațiilor forestiere, dar și sectorului locativ. Se recomandă stingerea completă a rugurilor. În eventualele situații de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram