/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

S-a redus termenul de programare la examenele practice de șoferie. Ce vrea să modifice Guvernul

missing
24 ianuarie 2020, ora 13:11

Timpul de așteptare la programarea candidaților pentru susținerea examenelor practice de șoferie a fost redus de la 65 la 45 de zile, a anunțat șefa Agenției Servicii Publice (ASP), Tatiana Cunețchi, în cadrul unei ședințe la Guvern, în timp ce și-a prezentat raportul despre progresele înregistrate în procesul de obținere a permiselor de conducere și eliminarea corupției din sistem.

Au fost identificate mai multe posibilități de a îmbunătăți calitatea serviciilor și a simplifica accesul la examene, cum ar fi creșterea numărului de examinatori și achiziționarea mai multor mașini.

Vedem acțiuni imediate întreprinse, care deja dau rezultate, dar trebuie să implementăm și un plan complex, pe termen lung. În special, să ne ocupăm de calitatea instruirii candidaților în școlile auto, încât să nu admitem în trafic șoferi nepregătiți”, a declarat premierul Ion Chicu.

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei a prezentat un plan de acțiuni care ar putea contribui la creșterea calității procesului de instruire în școlile auto. Urmează a fi realizat un clasament al școlilor auto și al instructorilor, care va oferi candidaților posibilitatea de a alege cea mai bună școală și cel mai bun instructor, din perspectiva calității serviciilor oferite.

S-a vorbit și despre procesul de examinare medicală a persoanelor care vor să-și ia premise de conducere. Peste 99% din aplicanți sunt declarați apți pentru șoferie, iar acest fapt arată că este o probă de ineficiență a procedurii. Anual, se cheltuie circa 70 de milioane de lei pentru examinarea medicală a celor care vor să-și ia premise.

Ion Chicu a cerut revizuirea cadrului legal în cazul pierderii permisului de conducere, care, în prezent, presupune trecerea repetată a tuturor etapelor de obținere a actului. Premierul a accentuat necesitatea eliminării condiției de examinare medicală pentru redobândirea permisului.

De asemenea, premierul a cerut revizuirea cadrului legal pentru simplificarea procesului de preschimbare a permiselor de conducere de tip vechi pe acte care corespund Directivelor UE, pentru ca șoferii să nu întâmpine probleme în traficul din afara țării.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram