/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Situaţia este „gravă” în China! Epidemia se extinde. Aproape 1300 de persoane sunt infectate

missing
25 ianuarie 2020, ora 19:52

Epidemia de pneumonie virală care a ucis 41 de persoane „se accelerează” şi pune China „într-o situaţie gravă”, a recunoscut sâmbătă preşedintele Xi Jinping, care a făcut apel la consolidarea autorităţii regimului comunist.

Agerpres scrie că noul coronavirus, care a apărut în centrul ţării în luna decembrie, a infectat aproape 1.300 de persoane în China şi s-a răspândit în mai multe ţări, inclusiv în Franţa, Statele Unite şi Australia.

China ar putea „câştiga bătălia” contra noului coronavirus, a dat asigurări şeful statului chinez în cadrul unei reuniuni a Comitetului Permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist, care numără şapte membri şi care conduce ţara, conform Xinhua.

În faţa situaţiei grave a unei epidemii care se accelerează (…) este necesară consolidarea conducerii centralizate şi unificate a Comitetului Central al Partidulu”, a afirmat Xi Jinping.

În declaraţiile iniţiale, de lunea trecută, Xi Jinping a solicitat o „verificare” hotărâtă asupra epidemiei. Aceste comentarii au fost urmate, joi, de instituirea carantinei în oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei. China a anunţat sâmbătă extinderea cordonului sanitar impus pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, măsură ce are drept consecinţă izolarea de restul lumii a 56 de milioane de persoane, notează AFP. Cinci oraşe din provincia Hubei (centru) au fost adăugate celor 13 care erau deja vizate de această dispoziţie.

Joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut „situaţia de urgenţă din China”, însă a apreciat că este „prea devreme” pentru a vorbi despre o stare de urgenţă globală din cauza acestui virus.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram