/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Anunțul Ministerului Sănătății din România, după ce a fost internat în spital un bărbat suspect de Coronavirus

missing
26 ianuarie 2020, ora 12:39

Bărbatul care a fost stopat ieri pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București, având simptome de gripă și fiind suspect de Coronavirus, pentru că fusese recent în China, a trecut toate investigațiile necesare la spital și nu s-a confirmat prezența virusului mortal. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății de la București.

Pe 25 ianuarie, comandantul cursei „Ryanair” de pe ruta Tel Aviv-București, a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului că un pasager prezenta simptome de gripă. La aterizare, bărbatul a fost preluat imediat de o ambulanță 112 și transferat la Spitalul Matei Balș.

Nu numai autoritățile românești iau măsuri sporite pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu coronavirusul chinezesc. Statele Unite organizează un zbor charter astăzi pentru a repatria cetăţenii şi diplomaţii americani din oraşul Wuhan, centrul epidemiei provocate de noul virus.

Franța a anunțat că va lua măsuri similare. De asemenea, autoritățile de la Moscova consultă China privind eventuala evacuare a cetăţenilor ruşi din Wuhan.

Numărul deceselor provocate de coronavirusul din China a juns la 54. Orașul Wuhan, oraș cu 11 milioane de locuitori, considerat epicentrul coronavirusului ucigaș, este închis încă de joi, astfel că aproape toate zborurile de pe aeroportul central au fost anulate, iar majoritatea arterelor principale au fost blocate.

Autoritățile din aproape toată provincia Hubei, care are 59 de milioane de oameni, au impus restricții asupra activității rețelelor de transport public. Primăria Beijingului a anunțat că va suspenda, de astăzi, transportul interurban, limitând practic accesul în capitala Chinei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram