/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ex-președintele Petru Lucinschi împlinește astăzi 80 de ani

missing
27 ianuarie 2020, ora 15:24

Fostul președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi împlinește astăzi vârsta de 80 de ani. Cu această ocazie, a fost felicitat de către șeful statului Igor Dodon și parlamentari. 

Foto: Facebook/ Igor Dodon

„I-am urat domnului Lucinschi mulți ani, sănătate, bunăstare și multe bucurii alături de cei dragi. I-am mulțumit pentru contribuția substanțială personală la consolidarea statului Republica Moldova, pentru efortul și munca depuse întru fortificarea unității neamului și creșterea bunăstării cetățenilor”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook/ Igor Dodon

Cu un mesaj de felicitare au venit și deputații. „La mulți ani, domnule președinte Petru Lucinschi”, au urat aleșii poporului pe pagina de Facebook a Parlamentului.

Petru Lucinschi a îndeplinit funcția de președinte al Republicii Moldova între anii 1997-2001. În primul tur al alegerilor prezidențiale de la 17 noiembrie 1996, Lucinschi s-a clasat pe locul doi cu 27,66% din voturi, fiind cu 11% în urma contracandidatului său, președintele în exercițiu Mircea Snegur (care obținuse 38,75%).

Totuși, Lucinschi a câștigat cu 54,02% din voturi în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 1 decembrie 1996, în fața lui Mircea Snegur, beneficiind de susținerea forțelor de centru și de stânga. Învestitura sa ca președinte a avut loc la 15 ianuarie 1997.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram