Fostul președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi împlinește astăzi vârsta de 80 de ani. Cu această ocazie, a fost felicitat de către șeful statului Igor Dodon și parlamentari. 

Foto: Facebook/ Igor Dodon

„I-am urat domnului Lucinschi mulți ani, sănătate, bunăstare și multe bucurii alături de cei dragi. I-am mulțumit pentru contribuția substanțială personală la consolidarea statului Republica Moldova, pentru efortul și munca depuse întru fortificarea unității neamului și creșterea bunăstării cetățenilor”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook/ Igor Dodon

Cu un mesaj de felicitare au venit și deputații. „La mulți ani, domnule președinte Petru Lucinschi”, au urat aleșii poporului pe pagina de Facebook a Parlamentului.

Petru Lucinschi a îndeplinit funcția de președinte al Republicii Moldova între anii 1997-2001. În primul tur al alegerilor prezidențiale de la 17 noiembrie 1996, Lucinschi s-a clasat pe locul doi cu 27,66% din voturi, fiind cu 11% în urma contracandidatului său, președintele în exercițiu Mircea Snegur (care obținuse 38,75%).

Totuși, Lucinschi a câștigat cu 54,02% din voturi în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 1 decembrie 1996, în fața lui Mircea Snegur, beneficiind de susținerea forțelor de centru și de stânga. Învestitura sa ca președinte a avut loc la 15 ianuarie 1997.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!