/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/FOTO/ Un bărbat din Moldova, condamnat la patru ani de închisoare, după ce a încercat să aducă ilegal din Turcia 6 kg de aur și argint

missing
27 ianuarie 2020, ora 09:19

Un bărbat de 50 de ani, din Republica Moldova, a fost condamnat la patru ani de închisoare, după ce a încercat să introducă ilegal în țară, din Turcia, șase kilograme de aur și argint. 

Bărbatul a fost reţinut în flagrant delict în anul 2018, atunci când de comun cu un alt cetăţean moldovean au transmis o cantitate de 4 kg de bijuterii de aur şi peste 2 kg de articole din argint, din Turcia, destinate comercializării în Republica Moldova. Aceştia au introdus în ţară bijuteriile fără acte de provenienţă.

Potrivit reprezentanților Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), condamnatul nu are antecedente penale, ceea ce a contribuit la pronunţarea unei pedepse mai blânde, comparativ cu termenul maxim de 10 ani pedeapsă cu închisoarea, prevăzut pentru acest tip de infracțiuni.

„La insistenţa procurorilor, instanţa de judecată l-a obligat pe bărbat să plătească în contul statului şi suma de peste 170 mii lei, aşa cum mijlocul de transport care i-a fost confiscat după ce a comis crima nu-i aparţinea, iar legea prevede obligativitatea confiscării bunurile folosite la comiterea infracţiunilor”, se menționează într-un comunicat de la PCCOCS.

În privinţa celui de-al doilea învinuit, procurorii au trimis dosarul spre examinare în judecată, menționează reprezentanții procuraturii specializate.

Foto: Procuratura.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram