/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Morari ar putea ajunge în curând pe banca acuzaților, iar Pînzari, înapoi la șefia IGP. Între timp, „Metalferos” e scoasă la privatizare

missing
27 ianuarie 2020, ora 21:32

Conducerea țării ne-a anunțat astăzi că intenționează să scoată întreprinderea de stat „Metalferos” la privatizare. În acest mod autoritățile spun că vor să lichideze monopolul de pe această piața. Expertul economic Veaceslav Ioniță afirmă că ideea este una bună, dar va fi oare făcută această privatizare ca la carte sau ca în ultimii 25 de ani?…

Între timp, procurorii i-au înaintat învinuirea fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, iar acesta ar putea compărea în scurt timp pe banca acuzaților. Totodată, fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, ar putea reveni în funcție, or, instanța de judecată a stabilit că vara trecută, acesta a fost demis ilegal.

„Metalferos” va fi scos la privatizare

Foto: TV8

Întreprinderea de stat „Metalferos” va fi supusă privatizării, a anunțat astăzi premierul Ion Chicu, detalii AICI.

Dosarul lui Morari, în curând, în instanță

Procurorii i-au înaintat învinuirea definitivă fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, pentru trei capete de acuzare. Dosarul va fi transmis în curând în instanța de judecată. Pe lângă cele două capete de acuzare despre care se cunoștea anterior, abuz de serviciu și fals în acte publice, procurorii au probat încă o componentă de infracțiune – amestecul în înfăptuirea urmăririi penale, detalii AICI.

Pînzari, demis ilegal

Foto: Politia.md

Fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari, demis din funcție imediat după învestirea Guvernului Sandu, în vara anului 2019, a fost demis ilegal, se spune într-o hotărâre a Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, detalii AICI.

Creditul nu a venit, licitațiile deja se fac

Foto simbol

Deși autoritățile de la Chișinău încă negociază cu cele de la Moscova acordarea de către Federația Rusă a unui credit Republicii Moldova, care va fi folosit pentru proiecte de reparație a drumurilor, 12 licitații au fost deja anunțate, detalii AICI.

Ambulanțele din Turcia vor ajunge, totuși, în Moldova

Foto simbol

Ambulanțele din Turcia, vizate într-un dosar penal, vor ajunge, totuși, în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut azi de către șeful statului Igor Dodon, detalii AICI.

Marinuță, noul președinte al Partidului Ecologist

Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuță, a fost ales în funcția de președinte al Partidului Verde Ecologist din Molodva, detalii AICI.

Profesoară din Sîngera, diagnosticată cu rujeolă

Foto simbol: Canva.com

O profesoară de la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din orașul Sângera a fost diagnosticată cu rujeolă. Ea nu era vaccinată și a intrat în contact cu peste o sută de elevi din cinci clase, detalii AICI.

Director nou la ANSP

Foto: Captură – Youtube/
Rodica Trofimov

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) are un nou șef. Fotoliul de director a fost ocupat de către Nicolae Furtună, cel care anterior a exercitat interimatul, detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram