/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Numărul deceselor din China creşte la 80. Al cincilea caz a fost confirmat în SUA, cetăţenii francezi din Wuhan, evacuaţi cu un avion

27 ianuarie 2020, ora 10:07

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 80 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunțat comisia națională de sănătate din China într-un comunicat pe site-ul său web.

Digi24 transimite că, numărul de decese cauzate de virusul gripal în provincia Hubei, inclusiv în orașul Wuhan, a crescut de la 56 la 76 peste noapte, au declarat oficialii comisiei de sănătate, iar alte patru decese s-au înregistrat în alte regiuni din China.

Numărul total de cazuri confirmate în China a crescut cu aproximativ 30%, până la 2.744, aproximativ jumătate din Hubei.

Premierul chinez Li Keqiang a făcut o vizită la Wuhan pentru a inspecta eforturile de a controla epidemia și a stat de vorbă cu pacienții și personalul medical, a tranmis Guvernul chinez într-un comunicat.

Al cincilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite

Al cincilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite, fiind al treilea caz confirmat în SUA duminică, au informat oficiali din domeniul sănătății, relatează site-ul postului ABC News.

Cel mai recent caz a fost anunțat din Arizona. Celelalte două cazuri anunțate duminică se află în California.

Ambii pacienți au fost descriși ca fiind turiști care se întorc din Wuhan, China, considerat punctul zero al declanșării infecției cu noul coronavirus.

Oficialii au adăugat că deocamdată nu există o amenințare pentru publicul larg.

Cetățenii francezi vor fi evacuați din Wuhan cu un avion

Cetățenii francezi urmează să fie evacuați din regiunea Wuhan din China cu un avion, a informat duminică ministrul francez al Sănătății, Agnes Buzyn, relatează site-ul agenției Reuters.

Cetățenii francezi se vor întoarce cu avionul direct în Franța, cu acordul autorităților chineze. Acest lucru va avea loc la mijlocul săptămânii”, a declarat Buzyn.

Persoanele care se vor întoarce vor trebui să petreacă 14 zile în carantină într-o clinică specială pentru a preveni răspândirea virusului în Franța, a adăugat oficialul francez, scrie Mediafax.

Aceasta a mai informat că din aproximativ 800 de cetățeni francezi care locuiesc în Wuhan, Franța se așteaptă să repatrieze câteva sute.

Câțiva oameni vor să se întoarcă, dar nu vor să fie într-o zonă de carantină pentru 14 zile, însă vor trebui să ia în considerare această condiție”, a mai declarat Buzyn.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost la un pas să declare stare de urgență de sănătate. Unii specialiști au dubii dacă cei din China pot ține epidemia sunt control.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram