/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Care sunt șansele ca cei doi moldoveni, blocați în China, să revină acasă? Au nevoie să obțină permise de părăsire

missing
28 ianuarie 2020, ora 17:41

Ambasada Republicii Moldova în China a contactat autoritățile chineze și a cerut să elibereze permise de părăsire pentru cei doi cetățeni moldoveni, rămași blocați în orașul Wuhan, focarul coronavirusului.

Alte două familii de moldoveni intenționează să părăsească China

„Misiunea noastră menține legătura cu cetățenii moldoveni prin intermediul rețelei de socializare chineze ”wechat”, paginii oficiale, poștei electronice și telefoanelor misiunii diplomatice. Ei sunt informați regulat despre măsurile întreprinse pentru combaterea coronavirusului și recomandările ce țin de stoparea răspândirii acestuia”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Alte două familii, care locuiesc în alte provincii, neafectate de focarul coronavirus, și-au exprimat dorința de a părăsi teritoriul Chinei, în vederea evitării posibilei contaminări.

Autoritățile chineze au restricționat accesul pe teritoriul orașului Wuhan, provincia Hubei. Actualmente Aeroportul a fost închis și au fost restricționate ieșirile din țară a grupurilor de turiști chinezi.

Moldoveni infectați cu noul virus pe teritoriul chinez nu sunt

În momentul de față, în China sunt în jur de trei sute de cetățeni ai Republicii Moldova. Din numărul total, 134 sunt persoane care își fac studiile în instituțiile de învățământ, 115 sunt domiciliați, iar ceilalți dețin permis de ședere temporară.

Potrivit autorităților, cetățeni moldoveni infectați cu noul virus pe teritoriul chinez nu sunt. Ultimele date arată că numărul persoanelor care au fost infectate de coronavirus a atins cifra de 4474, iar numărul celor decedați este de 106 persoane.

MAEIE reiterează avertismentul de călătorie în Republica Populară Chineză și recomandă cetățenilor moldoveni evitarea temporară a deplasărilor în provincia Hubei, urmare izbucnirii focarului de pneumonie virală (coronavirus).

Ambasada de la Beijing va monitoriza în continuare situația epidemiologică din China, precum și impactul acesteia în raport cu cetățenii Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram