Halterofilul moldovean Tudor Ciobanu a cucerit o medalie de bronz, iar halterofilul Marin Robu o medalie de aur și două de argint, la Cupa Mondială de haltere care s-a desfășurat în orașul Roma, Italia, scrie olympic.md.

Halterofilul Tudor Ciobanu a cucerit medalia de bronz la stilul aruncat. El a înregistrat rezultatul 198 kg în limitele categoriei de greutate 96 kg. La proba smuls, Ciobanu a încheiat pe locul patru, iar în clasamentul general a terminat de asemenea pe poziția a patra.

Marin Robu a cucerit trei medalii în limitele categoriei de greutate 73 kg. El a câștigat proba smuls cu rezultatul 152 kg. De asemenea, sportivul a terminat pe locul doi la proba aruncat, cu 180 kg și a obținut locul doi la total, cu rezultatul 332 kg.

Foto: olympic.md

Totodată, Marin a stabilit un nou record european Under 20 atât la proba smuls, cât și la total.

Un alt halterofil moldovean, Daniel Lungu (61 kg) a încheiat competiția pe locul opt, cu rezultatul 243 kg la total. La Roma vor mai evolua Tudor Ciobanu și Elena Cîlcic.

Menționăm că Cupa Mondială de haltere este valabilă pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!