Echipa de fotbal „Petrocub Hîncești” are un nou antrenor de portari. Este vorba de Denis Romanenco. El are 45 de ani și concomitent antrenează portarii echipei naționale. Dânsul a mai activat la cluburile de fotbal: „Veris”, „Zimbru”, „CSM Politehnica Iași” și Speranța.

În primii 11 ani ai carierei antrenorul a jucat la „FC Zimbru”, cu care a devenit de opt ori campion. După aceasta, Denis Romanenco cu întrerupere a evoluat la mai multe echipe de peste hotare precum: „Dinamo Makhachkala” (Rusia), „Mashuk-KMV Pyatigorsk” (Rusia), „Energetik Pavlodar” (Kazahstan), „Dinamo Samarqand” (Uzbekistan) și „Navbahor Namangan” (Uzbekistan).

În Republica Moldova el a mai fost legitimat la „Dacia” și „CSCA-Rapid”. El deține recordul Diviziei Naționale de minute consecutive fără gol primit. În sezonul 1998-99, Denis Romanenco nu a încasat gol timp de 1154 de minute, se arată într-un comunicat al FC Petrocub.

Pentru naționala Moldovei, Denis Romanenco a bifat 26 de meciuri.

Foto: Facebook/ FC Petrocub

Foto: Facebook/ FC Petrocub

Foto: Facebook/ FC Petrocub

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!