/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Prețurile la carburanți vor fi din nou plafonate de către ANRE

missing
02 februarie 2020, ora 14:32

Prețurile la carburanți vor fi din nou plafonate de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Anunțul a fost făcut de către premierul Ion Chicu pe pagina sa de Facebook. 

„În urma analizei efectuate în cadrul Grupului guvernamental de monitorizare a prețurilor, instituit la recomandarea președintelui țării, s-a luat decizia de revenire la plafonarea de către ANRE a prețurilor la carburanți. Modificările legislative corespunzătoare vor fi aprobate în Guvern în timpul apropiat”, a scris șeful Executivului pe rețelele sociale.

Amintim că pe 17 ianuarie, mai multe benzinării au afișat prețuri majorate la carburanți. Benzina s-a scumpit în mediu cu 55 de bani, motorina cu 65 de bani, iar gazul cu un leu și 20 de bani.

ANRE a aprobat în primăvara anului trecut o nouă metodologie de calculare a prețurilor la produsele petroliere. Aceasta prevedea că prețurile la carburanți sunt stabilite reieșind din consumul și cheltuielile aferente pe care le suportă comercianții cu amănuntul de produse petroliere și se aplică o rată de rentabilitate anuală care să nu fie mai mare de 10%.

ANRE a început să stabilească prețurile-plafon pentru benzină și motorină, din anul 2016, reieșind din cotațiile Platts la bursele mondiale, precum și ținând cont de TVA, impozite, taxe și marjele comerciale specifice operatorilor de pe piață.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram