/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Accesul la stadionul „Dinamo” a devenit cu plată „peste noapte”. Sportivii indignați cer să li se facă dreptate. Ce spune conducerea

missing
03 februarie 2020, ora 17:06

Accesul la stadionul „Dinamo” a devenit peste noapte cu plată pentru sportivii din țară. Nemulțumiți de situația creată, aceștia și-au manifestat dezacordul pe rețelele sociale. De cealaltă parte, conducerea complexului sportiv spune că este o hotărâre de Guvern care prevede că stadionul este „prestator de servicii”. Nu a stat deoparte și președintele, care a dat asigurări că accesul la stadion va rămâne gratuit. 

Sportivii se plâng că sunt nevoiți să achite bani pentru a practica un mod sănătos de viață. „Noi ducem faima țării peste hotare, statul nu ne dă un bănuț pentru cheltuielile pe care din buzunarul nostru le achităm și încă trebuie să mai plătim pentru permisiunea de a alerga la stadionul de stat care e întreținut din buget…”, a scris pe pagina sa de Facebook sportiva Ana Cazacu.

Contactat de redacție, șeful complexului sportiv a spus că: „sunt a treia zi în funcția de director interimar al stadionului „Dinamo”. Este o hotărâre de Guvern care prevede că noi prestăm servicii contraplată”, a declarat pentru TV8 directorul interimar Ion Bucur. El a mai precizat că urmează să vadă în ce constă problema.

Soluții a încercat să găsească și președintele Asociației Obștești Clubul Sportiv Sporter, Dmitri Voloșin. În urma dialogului cu directorul interimar, cel din urmă spus că sportivii pot deocamdată să se antreneze gratuit. De cealaltă parte, președintele Igor Dodon dă asigurări că accesul pe stadionul „Dinamo” va rămâne gratuit atât pentru sportivii amatori, cât și pentru copii.

„Am discutat deja cu responsabili din Guvern, iar printre soluțiile la care am ajuns este și accesul liber și antrenamente gratuite pe teritoriul stadionului pentru sportivii amatori și pentru copii”, a scris pe pagina sa de Facebook șeful statului.

De asemenea, președintele a solicitat autorităților municipale să identifice soluții pentru îmbunătățirea infrastructurii stadionului „Dinamo”, precum și pentru amenajarea/instalarea cât mai multor zone și terenuri sportive în oraș accesibile pentru toate categoriile de populație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram