/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

ANRE va plafona din nou prețurile la carburanți. Guvernul va reveni la practica veche

missing
03 februarie 2020, ora 09:48

Guvernul Chicu a decis să modifice din nou legislația, astfel încât Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să poată plafona prețurile la carburanți. Anunțul a fost făcut de prim-ministru în această dimineață, după ședința pe care a avut-o cu șeful statului și președinta Parlamentului.

„O să revenim la plafonarea de către ANRE. Nu este o practică bună acum. Este plafonată doar profitabilitatea de zece la sută, dar nu avem nicio pârghie să vedem costurile lor”, a explicat Ion Chicu.

Amintim că petroliștii au majorat de câteva ori în luna ianuarie prețurile la carburanți. Consiliul Concurenței a făcut o verificare și nu ar fi identificat înțelegeri de cartel.

Anterior, ANRE stabilea prețuri plafon la benzină și motorină o dată la două săptămâni și toți petroliștii erau obligați să le respecte. Dar autoritățile au modificat anul trecut legea.

Agenților economici li s-a permis să stabilească de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat reieșind din consumurile și cheltuielile aferente comercializării carburanților, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile și incluzând o rată de rentabilitate anuală prevăzută de metodologie, care nu poate depăși 10%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram