/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

O nouă demisie! Procurorul care gestiona dosarul lui Oleg Sternioală pleacă din sistem

missing
11 februarie 2020, ora 12:11

O nouă demisie din sistemul Procuraturii. Procurorul anticorupție Roman Statnîi, cel care a gestionat dosarul penal în care este vizat fostul magistrat de la CSJ, Oleg Sternioală, a depus ieri cerere de demisie. Ordinul privind plecarea din funcție a acestuia va fi semnat astăzi de procurorul general, Alexandru Stoianoglo. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de purtătoarea de cuvânt a PG, Maria Vieru.

În ultimele săptămâni, mai mulți procurori au plecat din sistem. Printre aceștia, procurorul Eugen Rurac, care a gestionat mai multe dosare de rezonanță. Rurac ar fi plecat din inițiativă proprie. El a devenit cunoscut opiniei publice după ce a gestionat dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi, condamnat de prima instanță în dosarul fraudei bancare. Tot Rurac a instrumentat dosarul fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, dar și dosarul „Metalferos”.

De asemenea, procurorul Eugen Rurac a fost cel care a renunțat la învinuirea adusă fostei magistrate de la Curtea de Apel, Domnica Manole, judecată pentru pronunțarea cu bună știință a unei hotărâri ilegale.

Eugen Rurac a fost procuror la Procuratura Anticorupție din anul 2016, însă și-a început activitatea la Procuratura raionului Drochia.

Recent au mai plecat din funcție fostul șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan, dar și procurorul anticorupție Lilian Rudei.

Activitatea lui Dorin Compan fusese sistată la începutul lunii decembrie, când au început verificările la PCCOCS și PA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram