Agenția Națională a Veniturilor din Bulgaria a pus sechestru pe capitalul deținut de omul de afaceri Vasil Bojkov în cadrul companiilor „Eurobet” și „New Games”, care deține „Loteria Națională a Bulgariei”. Vasil Bojkov este și beneficiarul „Loteriei Moldovei” și a fost reținut în Emiratele Arabe Unite, după ce fusese anunțat în căutare internațională de către autoritățile bulgare.

Sechestrul pe capitalul celor două companii a fost pus  din cauza unor datorii pe care le-ar avea la bugetul de stat, după ce un audit ar fi identificat mai multe încălcări și ar fi stabilit că firmele nu au achitat toate impozitele. Astfel, s-a decis aplicarea unei măsuri de securitate, pentru ca omul de afaceri să nu poată să-și înstrăineze proprietățile, scrie segabg.com.

Bojkov este cercetat în Bulgaria pe șapte capete de acuzare. Acesta este suspectat de conducerea unei grupări infracționale, de estorcare de bani, tentativă de mituire a unui oficial, instigare la comiterea unei infracțiuni ș.a.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!