/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Sechestru pe companiile bulgare ale lui Vasil Bojkov, beneficiarul „Loteriei Moldovei”

missing
12 februarie 2020, ora 17:29

Agenția Națională a Veniturilor din Bulgaria a pus sechestru pe capitalul deținut de omul de afaceri Vasil Bojkov în cadrul companiilor „Eurobet” și „New Games”, care deține „Loteria Națională a Bulgariei”. Vasil Bojkov este și beneficiarul „Loteriei Moldovei” și a fost reținut în Emiratele Arabe Unite, după ce fusese anunțat în căutare internațională de către autoritățile bulgare.

Sechestrul pe capitalul celor două companii a fost pus  din cauza unor datorii pe care le-ar avea la bugetul de stat, după ce un audit ar fi identificat mai multe încălcări și ar fi stabilit că firmele nu au achitat toate impozitele. Astfel, s-a decis aplicarea unei măsuri de securitate, pentru ca omul de afaceri să nu poată să-și înstrăineze proprietățile, scrie segabg.com.

Bojkov este cercetat în Bulgaria pe șapte capete de acuzare. Acesta este suspectat de conducerea unei grupări infracționale, de estorcare de bani, tentativă de mituire a unui oficial, instigare la comiterea unei infracțiuni ș.a.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram