/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ministrul Finanțelor din Marea Britanie a demisionat. De ce a ales să plece Sajid Javid

missing
13 februarie 2020, ora 17:00

Ministrul Finanțelor din Marea Britanie, Sajid Javid, și-a anunțat astăzi demisia din Guvernul condus de Boris Johnson, în prima remaniere a cabinetului de la Londra după Brexit. Demisia, de altfel una surprinzătoare, vine la mai puțin de o lună după ce Sajid Javid a prezentat bugetul pentru anul 2020.

Sajid Javid a avut cel mai scurt mandat de ministru al Finanțelor al Marii Britanii începând cu anul 1970, ocupând acest post timp de doar 204 zile, potrivit Reuters.

Javid, în vârstă de 50 de ani, este singurul cetăţean britanic de origine asiatică ce a deţinut două din cele patru funcţii importante al statului, scrie Economica.

Premierul Boris Johnson a început joi să îşi remanieze Cabinetul, în ideea de a forma o echipă care să îl ajute să îşi pună în practică viziunea sa pentru Brexit. BBC, citând surse din apropierea dosarului, susţine că Javid a ales să demisioneze pentru că a refuzat să dea curs invitaţiei premierului Johnson de a-şi concedia consilierii. Potrivit unui comunicat oficial al Guvernului britanic, Boris Johnson l-a desemnat pe fost secretar şef al Trezoreriei, Rishi Sunak, 39 de ani, în postul de ministru al Finanţelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram