/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Cum îi scapi pe copii de dependența de telefon? Trucuri de la psihologa Ina Crasnojon

13 februarie 2020, ora 15:56

Dependența de tabletă este o chestiune serioasă care dă bătăi de cap multor părinți. Psihologa Ina Crasnojon spune că părinții pot preveni dependența de telefon sau internet prin valori cultivate încă de când copilul este mic. Trebuie să vadă exemplul personal al părinților.

În cadrul emisiunii „Iubește viața” de la TV8 cu Tatiana Granciuc specialista a spus câteva trucuri pentru părinții.

„Îi iau telefonul, dar îi dau ceva în schimb. Cei dau? Mă ofer pe mine. Implicați-vă, pentru că dacă o să vă jucați cu ei, o să construiți niște amintiri, emoții pozitive. Cu siguranță copilul depășește mult mai ușor această dependență și nu rămâne cu nici un fel de traumă. Dacă eu îi iau telefonul, dar nu-i dau nimic în schimb îi las libertate totală, atunci copilul este în căutare de cineva, creierul lui cere. Trebuie să fii pregătită pentru circa două săptămâni să ai pentru fiecare zi o activitate pe care să o faci împreună cu copilul”, 

Vei avea succes dacă îi vei da să se joace cu ceva interactiv, dar nu îl vei impune să facă ceea ce nu-i place. Asta îi va da sentimentul de viață împlinită. Sigur, va folosi și telefonul, dar la un minim posibil și fără să uite de alte activități.

„- Este de ajutor atunci când în locul telefonului mobil îi dăm o carte? – Alternativa trebuie să fie una foarte plăcută, pentru că dacă o să-i luați telefonul și îi dați caietul să scrie sau cărți să citească cu siguranță că nu va dori. El vrea ceva interactiv, ceva foarte interesant. Trebuie să-i dați activități care produc emoții pozitive, implicare, mișcare, să-i fii tu în preajmă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram