/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Patru companii aeriene din Moldova au interdicție de a activa în Emiratele Arabe Unite. Precizările Autorității Aeronautice Civile

missing
14 februarie 2020, ora 17:14

Patru companii aeriene din Republica Moldova au primit interdicție pe o perioadă de șase luni de a activa în Emiratele Arabe Unite. Despre acest lucru au anunțat astăzi reprezentanții Autorității Aeronautice Civile. 

Potrivit AAC, interdicția vine ca urmare a ignorării de către conducerea anterioară a instituției a unor solicitări cu privire la activitățile companiilor aeriene din Republica Moldova în Emiratele Arabe Unite.

„În rezultat, a fost sistată activitatea a patru companii aeriene moldovenești, fiind impusă interdicția transportului de mărfuri în Emiratele Arabe Unite”, se menționează într-un comunicat al AAC.

Potrivit ACC, suspendarea companiilor a fost „rezultatul unei atitudini neglijente față de munca și inacțiunea conducerii anterioare în perioada 2018-2019”.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova va prezenta toate materialele și informațiile disponibile organelor competente pentru a efectua o anchetă și a determina gradul de vinovăție și răspunderea oficialilor autorizați din cadrul AAC.

ACC susține că întreprinde o serie de mpsuri pentru a remedia cât mai curând situația. În acest sens, directorul ACC, Eugen Coștei, se va întâlni cu omologul său din emiratele Arabe Unite.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram