/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Copiii unei grădinițe donează jucăriile vechi unui bătrânel din cartierul Poșta Veche. Ce face vârstnicul cu acestea

missing
14 februarie 2020, ora 06:55

Dacă aveți jucării vechi sau stricate, nu le aruncați. Le puteți dona unui bătrânel din cartierul Poșta Veche, așa cum fac copiii unei grădinițe, aflată în vecinătatea eroului reportajului nostru. După ce le repară și le cârpește, pensionarul le aranjează cu grijă în fața curții sale, unde sunt admirate de trecători. Bărbatul spune că această îndeletnicire l-a ajutat să treacă mai ușor peste un atac cerebral, pe care l-a suportat acum câțiva ani.

SERGHEI, COLECȚIONAR DE JUCĂRII: „Trebuie să-ți trăiești viața frumos, ca oamenii să vorbească doar frumos de tine”.

Acesta este motto-ul de care se conduce Serghei, care a reușit să amenajeze de unul singur, terenul din fața blocului în care trăiește. A suferit acum câțiva ani un atac cerebral și de atunci nu mai poate merge la serviciu. Bărbatul se deplasează cu greu, iar o mână îi este parțial paralizată, astfel că medicii l-au sfătuit să-și găsească o ocupație.

SERGHEI, COLECȚIONAR DE JUCĂRII: „În așa mod am trecut peste atac cerebral. Eu am mers la grădinița de aici și m-am gândit să fac un bine. Așa am început. Primul a apărut un leu de pluș, un băiat mi l-a adus. Apoi am sădit flori, trandafiri”.

Jucăriile ajung la el de la copiii din vecinătate dar și de picii care frecventează grădinița din apropiere.

RAISA SIMINOI, DIRECTOAREA GRĂDINIȚEI NR. 57: „Ca să nu le aruncăm, dumnealui le repară, le spală și face frumos, să fie plăcut pentru copii și pentru trecători”.

Bătrânul are o pensie de puțin peste 1000 de lei, iar ca să economisească pe produse, vară plantează fructe și legume aici, spre bucuria vecinilor.

SERGHEI, LOCATAR: „Aici flori vor fi, aici căpșuni. Te invit, apropo, să guști. Și pe tine tot”.

„Aici sunt florile de liliac foarte frumoase. Acolo dovleceii. El ia o căldărușă, strânge dovleceii și îi împarte vecinilor”.

„Copiii vara vin, se joacă. Sunt flori, e frumos”.

În schimb, unii trecători, mai în glumă, mai în serios, au numit terenul un cimitir pentru jucării.

„Gunoi, ele stau ca gunoiul”.

„E un cimitir al jucăriilor pentru că plouă peste ele, iar la vară vor mirosi urât”.

Bărbatul spune că vrea să dubleze numărul de jucării și să-și extindă terenul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram